В селищі Шевченко відкрили сквер на честь Кобзаря

13 жовтня, напередодні Дня українського козацтва, в селищі Шевченко Самарського району міста Дніпра відкрили пам’ятник та сквер на честь видатного українського поета Тараса Шевченка.

«Ця територія ще недавно була запущеною. Тепер вона перетворилася на чудовий сквер. І головна його прикраса – це пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку», – зазначила заступник міського голови Дніпра Світлана Єпіфанцева.

shevchenko-pamyatnik

Раніше тут був інший пам’ятник Т. Шевченку. Але близько п’яти років тому його прибрали через аварійний стан. На виготовлення нового пам’ятника і постаменту та створення скверу з бюджету Самарського району Дніпра виділили близько 1,5 мільйона гривень.

«Цей пам’ятник майже рік пробув у майстерні. Це художній витвір. Таких пам’ятників Тарасу Григоровичу в повний зріст у світі небагато. Його висота з постаментом – близько 12 метрів», – розповів голова Самарської райради Юрій Федько.

skver-shevchenko

Мешканці селища Шевченко раді, що до них повернувся символ їхнього населеного пункту. «Усе селище задоволене, що встановили новий пам’ятник Тарасу Шевченку. Нам дуже приємно», – сказала мешканка Шевченка Тетяна.

Залишити відповідь