В Україні встановили черговий їстівний рекорд (Фото)

Тернопільський кулінар Ігор Парій приготував найбільшу шпундру – забуту українську страву 18 століття. Рецепт організатори знайшли в “Енеїді” Котляревського.

шпундра

шпундра

«Приготування щонайменше 300 літрів такої м’ясної смакоти, тушкованої в буряковому квасі свинини, дозволило кулінару увійти до Національної Книги рекордів України», – зазначають у прес-службі реєстру рекордів.

шпундра

шпундра

Шпундра (шпундри) — давня українська народна страва зі смаженої свинини (підчеревини чи грудини), тушкованої потім із буряками в буряковому квасі. Шпундру заправляли борошном або запареним тертим пшоном. У Івана Котляревського зустрічаємо: «Був борщ до шпундрів з буряками».