В Україні хочуть ввести єдиний квиток на весь транспорт

Міністерство інфраструктури України планує створити платформу, яка буде продавати онлайн “єдиний квиток” на весь транспорт. Повідомляє maximum.fm.

“Наша мета – до кінця року-початок 2019 року створити єдину платформу, яка може бути як державна, так і приватна, таких платформ може бути навіть кілька. Ці платформи в режимі онлайн будуть продавати “єдиний квиток”для українського транспорту”, – заявив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян.

За словами Омеляна, мета міністерства полягає в тому, щоб пасажир міг вибрати зручний пункт з телефону.

“Наша мета – щоб пасажир з телефоном, який визначає його місцезнаходження шляхом геолокації, натиснув “доїхати до Києва” або “до Відня”, і пасажиру надавався зручний маршрут”, – підкреслив він.

Омелян також додав, що авіакомпанії і залізниця вже готові до нововведення. “В “Укрзалізниці” вже працює електронний квиток. Ми дали можливість для об’єднання різних маршрутів в рамках однієї компанії з перевезень. Ми запускаємо реєстр автобусних перевезень, щоб контролювати рейси, і вони будуть більш доступні. Авіакомпанії готові до такої співпраці”, – резюмував міністр.