“SMS з минулого”: в українському музеї знайшли дерев’яну “записку”

У Національному художньому музеї реставратори з Київського міжобласного спеціального науково-реставраційного проектно-виробничого товариства виявили на дверях, з яких знімали бронзові морди львів, дерев’яну “записку”. Напис на дереві був зроблений 25 червня 1900 року сім’єю столяров. Про це повідомили на сторінці Національного художнього музею в Facebook. Пише styler.rbc.ua.
“Ми отримали SMS з минулого”, – сказала два дні тому Юлія Литвинець і поклала на стіл шматочок дерева, поцяткованого літерами. Коли реставратори з Київського міжобласного спеціального науково-реставраційного проектно-виробничого товариства знімали бронзові морди львів c наших історичних дверей, під одним левом знайшли ось таку дерев’яну “записку”, – сказано в повідомленні. Тепер стали відомі імена столяров, що працювали над будівництвом музею. “Червня 25-го 1900 року столяра Семенъ Антоновъ, Олексій Антоновъ, Яковъ Р..ді .. З обороту: Архитекторъ Городецький Владиславъ “.
Тепер ми знаємо імена ще трьох осіб, які в 1900 році працювали над будівництвом музею. Зменшилася на одну білу пляму. Друзі, пишіть записки у майбутнє, їх обов’язково прочитають адресати. І ходите в музеї – покататися на машині часу!” – підсумували на сторінці.