Вчені довели, що кішки зовсім не ледачі

Науковці висунули чергову гіпотезу про кішок. Фахівці спростували припущення, що вихованці є найбільш лінивими серед тварин.

Як розповіли вчені, більшість людей думає, що кішки до неподобства ліниві істоти. Експерти вирішили довести зворотнє. Для цього ними були підібрані цікаві завдання та головоломки. Господарі вихованців впевнені в їх незалежності і практичності, а також, що ті не мають наміру витрачати зусилля на головоломки з їжею, адже знають про поблажки до них.

Команда професіоналів аналізувала поведінку 30 різних кішок, які проживають у будинках населення Каліфорнії. Коли люди пропонували їм деякі головоломки, тварини виявляли великий інтерес.

В результаті спостережень, таке розмаїття благотворно позначалося на їх поведінці та загальному стані. Зазначимо, що чотири досліджуваних представника котячих, які страждали від зайвої ваги, змогли позбутися від 20% маси тіла. Господарі придумували різноманітні ігри з кульками та коробками, куди розміщували їжу.

До речі, у природніх умовах, кішкам ніколи не дістається їжа так просто, як вдома. При цьому вони витрачають багато енергії, яка не переходить у надлишкову вагу.

Джерело: Голос українською

Залишити відповідь