Вчені знайшли найчистішу воду у світі

Американські вчені знайшли в Чилі найчистішу воду у світі. Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на американське видання Digital Journal.

«Наші результати підтверджують, що ця вода найчистіша з усіх, що є на планеті. Інструменти, які ми використовуємо для вивчення проб, зазвичай виявляють у воді безліч хімічних елементів. У цей раз не виявили нічого», — підтвердив голова дослідницької групи і директор лабораторії UNT-LIMS доктор Гвідо Вербек.

Гвідо Вербек і директор заповідника Кабо‑де‑Орнос доктор Рікардо Роцці провели 10-ти денну експедицію, щоб взяти пробу води. Експедиція показала, що це «єдиний регіон на планеті, де існує нульова забрудненість вод».

Воду знайшли недалеко від містечка Пуерто‑Вільямс, розташованому на острові Наварино (архіпелаг Вогняна Земля). За даними університету Magallanes, зразки цієї води взяли у річках Укика, Робало і Ла‑Лагуна‑де‑лос‑Гуанакос у біосферному заповіднику Кабо‑де‑Орнос.

Води досліджували вчені з Американського університету Північного Техасу (UNT), Університету Magallanes та Інституту Екології і Біорізноманіття при Чилійському університеті.

Залишити відповідь