Вчора у Дніпрі стартував Відкритий кубок Дніпра з плавання (фото)

22 грудня у Палаці водних видів спорту «Метеор» урочисто дали старт Відкритому кубку Дніпра з плавання серед юнаків та дівчат. Масштабні змагання проходять два дні.

Дніпро_плавання

Захід розпочався з параду юних плавців-учасників змагань. Загалом їх понад 500 з різних куточків України – це вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву, спортивних клубів тощо. Дніпро на змаганнях представляє збірна команда спортсменів міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл та школи плавання СК «Метеор».

Дніпро_плавання

Начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов розповів, що Кубок Дніпра з плавання проходить у місті щороку. Але цього разу він масштабніший з огляду на організацію та кількість спортсменів-учасників.

Дніпро_плавання

Серед дівчат вікові категорії 2005, 2006 та 2007 роки народження, серед юнаків – 2003, 2004, 2005 та 2006 роки народження.

«Вітаємо гостей-учасників змагань у Дніпрі. Гарного усім настрою, вдалих стартів, легкої, але справедливої боротьби. А перемоги, звичайно, – найспритнішим!» – сказав Олександр Осипов, відкриваючи змагання.

Старти розпочалися з естафетних запливів вільним стилем. 12-річний Максим Коваленко з Кривого Рогу у своїй підгрупі під час першого запливу показав найкращий результат – 2,15 хв.

Дніпро_плавання

«Це перший заплив сьогодні, попереду ще цілий день змагань, а також завтра. Звісно, сподіваюся на перемогу. Плаванням займаюся від самого дитинства. Зараз тренуюся у місцевій спортивній школі № 10», – розповів юний плавець.

Дніпро_плавання

Олена Мартинова приїхала до Дніпра із м. Соледар (Донецька область). «У цілому наша команда – достатньо сильна. Моя родзинка – плавання на спині. Думаю, докладемо максимум зусиль, щоб посісти призове місце», – додала дівчина.

За результатами змагань переможці отримають кубки, медалі та пам’ятні подарунки.