“Ветерани” з Дніпра стали чемпіонами Європи

17 червня у м. Глазго (Шотландія) завершився чемпіонат Європи з дзюдо серед ветеранів. Протягом чотирьох днів за перемогу боролися спортсмени із 35 країн. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Традиційно яскраво у складі збірної України виступили представники Дніпропетровської області, більшість із яких – дніпровці. Зокрема, чемпіонами Європи стали найтитулованіші представники збірної – Ілля Чимчиурі і Сергій Балабан. Зі «сріблом» ветеранського чемпіонату повернувся додому президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області, віце-президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк. Бронзовими призерами змагань стали Олексій Овчаренко та Євген Супрун.

Чудово дебютував у ветеранському дзюдо виконавчий директор Федерації дзюдо Дніпропетровської області та директор спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 6 Григорій Король. На першому у своєму житті ветеранському старті він став п’ятим. У його активі дві перемоги – над французом і британцем. Загалом дніпряни завоювали 5 медалей (2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові).

У заключний день змагань українці стали чемпіонами Європи серед команд «стінка на стінку». Збірна України виграла у Великої Британії, Азербайджану та Німеччини, а у фіналі перемогла німців з рахунком 5:0. Нагороди у складі збірної України отримали дніпряни Олег Халін, Сергій Балабан і Олександр Клешня.