Види ароматизаторів та необхідність їхнього застосування

Виробництво харчових продуктів передбачає ряд етапів, кожний з яких відповідає вимогам санітарних та гігієнічних правил, та належить до відповідальних різновидів діяльності людини. В наш час практично в усіх продуктах присутні ароматизатори. Компанія ТД «Технологія Трейд» надає можливість придбати якісні добавки для поліпшення смакових якостей, запаху харчової продукції. Їхнє застосування веде до покращення властивостей товару, з якого складається харчовий раціон кожної людини.

ароматизатори

Відмінні характеристики ароматизаторів

Замовлення харчових ароматизаторів передбачає врахування відмінних властивостей та характеристик товару. До критеріїв їхнього вибору належать:

  • сировина, що використовується під час виробництва ароматизаторів: натуральна, штучна, та ідентична до натуральної сировини;
  • особливості аромату харчової добавки;
  • кількість компонентів ароматизаторів та їхні властивості;
  • термін придатності;
  • ціна ароматизаторів.

Особливості виробництва ароматизаторів

Натуральні ароматизатори виробляються із природної сировини за допомогою екстракції, дистиляції, пресування та інших фізичних та біотехнологічних методів виробничого процесу. До джерел смакоароматичних компонентів належить понад 400 представників флори. Їхні квіти, надземна частина трав, коріння, хвоя, деревина, кора, плоди, бруньки, ексудати використовуються під час виробництва добавок, що покращують смак та запах продуктів харчування. У перелік натуральних компонентів рослинного походження у складі ароматизаторів занесені:

  • рослинні екстракти;
  • ефірні олії, виготовлені із м’яти, мандаринів, апельсинів, лимонів, бергамоту, плодів анісу, насіння коріанбру та інші;
  • продукти переробки какао-бобів, кавових зерен, ягідно-фруктових напівфабрикатів;
  • лікеро-горілчані вироби.

На натуральне походження ароматизаторів вказує маркування товару. Штучні добавки для покращення запаху, смаку продуктів харчування належать до хімічних сполук. Їх отримують у процесі синтезу аюо під час створення особливих молекул, які не мають аналогів у природному середовищі. Ароматизатори, ідентичні до натуральних харчових добавок відрізняються складом компонентів, створених хімічним шляхом. Їхня якість та властивості відповідають природним аналогам, натуральним фруктам, ягодам.

Призначення ароматизаторів

Використання ароматизаторів у харчовій промисловості зумовлено рядом причин. До них належать:

ароматизатори

  • забезпечення попиту на продукти харчування, що привертають увагу споживачів посиленими смаковими та ароматичними якостями;
  • розширення асортименту продуктів з безліччю смаків, включаючи безалкогольні газовані та негазовані напої, карамель, мармелад, тощо;
  • забезпечення стабільності харчового виробництва, незалежно від місяців року та наявності врожаю фруктів, ягід;
  • зменшення ризику втрати аромату, смаку продуктів при тривалому зберіганні та під час їхньої переробки у вигляді консервування, сушіння, заморозки;
  • покращення якості їжі під час її приготування у мікрохвильовій печі;
  • позбавлення неприємних смакових відтінків, які призводять до невдоволення споживачів та зниження об’ємів продажу продукції

Використання натуральних добавок надає змогу передати велике розмаїття асортименту харчового виробництва та не приносить шкоди здоров’ю людей.