Відомий синоптик пояснила, звідки у квітні взявся сніг

Різке ускладнення погодних умов в Україні спровокував циклон, який зародився в районі Чорного моря. Про це в інтерв’ю Главкому розповіла синоптик Наталка Діденко. Пише 7days-ua.com.

За її словами, оскільки циклон південний, це викликало здивування у людей від кількості снігу, який призвів до величезних збитків.

«Справа в тому, що минулого тижня на Україну вже сіла арктична повітряна маса. А поєднання циклону, який зазвичай приносить опади, з охолодженою земною поверхнею, з прохолодним повітрям викликало ось таку негоду», — пояснила синоптик й додала, що найбільше постраждав південь, схід України, центральні області.

А наступний циклон, який уже зараз провокує негоду в західних областях, частково на півдні, зокрема й в Одесі, переміщується у центральні області. «Цей циклон зародився на Балканах й звідти прийшов до нас. Причина снігу та сама – теплий циклон зіткнувся з охолодженим повітрям», — заявила синоптик.

Також Діденко розповіла, чи слід у Києві чекати на таку кількість снігу, яка випала на сході та півдні країни: «Ні. 22 і 23 квітня очікується незначне потепління та невеликі дощі».