Відтепер у Дніпрі можна записатися на прийом до лікаря, не виходячи з дому

9 лютого у центрі первинної медико-санітарної допомоги № 10 офіційно запущено сервіс електронного запису до лікаря. Відтепер усі 12 центрів Дніпра, до складу яких входять 73 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, працюють з так званою електронною реєстратурою. Це означає, що жителі Дніпра можуть записатися на прийом до лікаря, не виходячи з дому.

«Проект електронного запису до лікаря почали запускати з кінця 2016 року. Для впровадження сервісу проведено колосальну роботу: закуплено для центрів 600 комп’ютерів, проведено Інтернет, навчено персонал. Нарешті маємо фінал – електронний запис працює вже в усіх наших центрах», – сказала заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко.

За словами заступника головного лікаря з охорони материнства та дитинства центру № 10 Світлани Філянович, їхній медзаклад вже майже тиждень, як увійшов до системи електронного запису Helsi. За цей час до лікарів через Інтернет записалися вже близько 1,5 тисячі пацієнтів. Разом з тим вона додала, що паралельно з електронним працює і звична система запису – у реєстратурі або за телефоном.

Пацієнтка центру Лариса Іванівна Бубнова розповіла, що самій іще не довелося скористатися електронним записом до лікаря, але відзначила суттєве зменшення черг під кабінетами.

«Сьогодні прийшла до свого сімейного лікаря, взявши в реєстратурі талон, а після прийому Тетяна Миколаївна Орлова записала мене на повторний візит вже через свій комп’ютер у кабінеті. Вважаю, це зручно як для лікарів, так і для пацієнтів», – додала жінка.