Водойми Дніпропетровщини поповнились рибними запасами

За три дні водойми Дніпропетровщини поповнились майже 4 тоннами риби.Про це повідомляє «Держрибагентство України» на своїй сторінці в соцмережі.

Так, 5 листопада відбулося компенсаційне зариблення Кам’янського водосховища, поблизу с. Шульгівка Петриківського району Дніпропетровської області. До водойми випущено 2 500 кг однолітки товстолоба середньою наважкою 100 грамів.

6 листопада рибними запасами поповнилось Дніпровське водосховище у мікрорайоні Одинківка міста Дніпро. До водойми вселено 800 кг цьоголітки товстолоба та 200 кг цьоголітки коропа. Середня вага одного екземпляра зарибку склала 25 грамів

7 листопада відбулося вселення водних біоресурсів у річку Інгулець поблизу парку ім. Федора Мершавцева у Кривому Розі. Всього до водойми випущено 500 кг молоді дзеркального коропа та товстолоба.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Рослиноїдні види риб, зокрема товстолобів, вселяють до водойм з метою їх біологічної меліорації та підвищення рибопродуктивності. Товстолоб харчується мікроскопічними водоростями – фітопланктоном та іншими водними рослинами, очищуючи таким чином воду