Вогнеборці Дніпропетровщини ліквідовують займання сухої рослинності

31-го березня, мешканці Дніпропетровщини продовжують масово наводити лад на власних земельних ділянках, тобто спалювати сміття та залишки сухої рослинності, завдаючи непоправної шкоди довкіллю.

У Дніпровському районі ліквідовано пожежу в екосистемі неподалік села Благовіщенка Миколаївської сільської територіальної громади. Площа знищеної вогнем сухої рослинності тут склала 4 га.

На землях Солонянської селищної територіальної громади, неподалік села Надіївка, надзвичайники загасили займання сухої трави площею 2 га.

У Криворізькому районі, за межами села Петрівка Софіївської селищної територіальної громади вогнеборці місцевої пожежної команди ліквідували пожежу в екосистемі площею 2,5 га.

У самому ж Кривому Розі на вулиці Салтівській Інгулецького району ліквідовано займання сухої рослинності на площі 1,5 га. А також ліквідовано пожежу уздовж автошляху на Нікопольському шосе Довгинцівського району, де площа знищеної вогнем рослинності склала 2,5 га.

Кам’янський район:

У місті Кам’янське на вулиці Харківській Дніпровського району надзвичайники ліквідували загорання сухостою на площі 1 га.

У місті Верхівцеве Кам’янського району горіла суха трава на вулиці Фрунзе. Площа займання склала 1,5 га.

У місті Вільногірськ вогнеборці ліквідували загорання сухостою на площі 2 га.

У Нікопольському районі надзвичайники ліквідували займання на відкритій території в селі Привільне Червоногригорівської селищної територіальної громади, де вогонь встиг знищити 2 га сухої рослинності.

У місті Марганець вогнеборці загасили загорання трави площею 1 га на вулиці Каховській.

У місті Нікополь, на вулиці Рижикова, вогонь знищив 2 га сухої рослинності.

У Павлоградському районі, за межами села Троїцьке, виникло займання на відкритій території. Площа знищеної вогнем рослинності тут склала 3 га.

На вулиці Підлісній міста Павлоград співробітники ДСНС, спільно з вогнеборцями місцевої пожежної команди, ліквідували пожежу в екосистемі площею 4 га.

У Новомосковському районі вогонь знищив рослинність на площі 3 га уздовж автошляху Харків-Дніпро, неподалік районного центру.

У Синельниківському районі, за межами села Водяне Покровської селищної територіальної громади, ліквідовано пожежу, площа якої становила 4 га.

На землях Раївської сільської територіальної громади, неподалік села Новоолексіївка, горіла суха трава на площі 3 га.

Масштабну пожежу ліквідовано на території Миколаївської сільської територіальної громади Синельниківського району, де завдяки сильному вітру, вогонь встиг знищити суху траву та очерет площею близько 5 га поміж населених пунктів Чумаки та Миколаївка. Також полум’я дісталось і житлового сектору – у селі Чумаки вогнем пошкоджено дерев’яний сарай на території однієї з приватних садиб. На щастя ніхто не постраждав.

«Шановні» палії!

Вкотре нагадуємо про небезпеку розведення багать на відкритих територіях і випалювання сухої трави та сміття під час прибирання присадибних ділянок! Адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може спричинити масштабні займання, що матимуть трагічні наслідки не лише для природи, а й для вас!

Головне управління ДСНС України

у Дніпропетровській області