Восьмеро дітлахів потрапили до лікарень Дніпропетровщини

З початку року на Дніпропетровщині восьмеро дітей випали з вікон. Четверо з них з Дніпра, двоє – з Павлограда. Один малюк помер ще до приїзду бригади швидкої допомоги. В Обласному центрі медичної допомоги та медицини катастроф нагадують про небезпеку відчинених вікон та закликають батьків бути пильними.

«З кожним роком все більше дітей Дніпропетровщини стають жертвами протимоскитних сіток. Спираючись на них, малеча випадає з вікон. Але провина, звісно, на батьках, які відкривають вікна та залишають дитину в кімнаті саму. Сітки розраховані лише на захист від комах і не витримують навіть найменшу вагу. Малюки сприймають протимоскитний захист як надійну опору, відчувають ілюзію безпеки», – наголосив директор Обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

Щоб вберегти малечу, фахівець закликає відкривати вікна лише на провітрювання. За словами спеціаліста, зараз існує багато засобів для дитячої безпеки вдома, можна скористатися одним з них. Наприклад, встановити ґрати на вікна, замки на ручки і т. ін. Дітям необхідно розповідати про небезпеку відчиненого вікна та не залишати їх без нагляду.