Художник перетворює фото будинків на фантастичні витвори мистецтва

Іспанський художник і фотограф Віктор Енріх поєднує реальні фотографії з методами маніпулювання зображеннями, щоб згинати, скручувати і спотворювати міста на свій розсуд. Повідомляє gazeta.ua.

Його ілюзорні світи не завжди можливі. Вони змушують переосмислювати будівлі і міський простір. Енріх є представником нового напрямку серед цифрових художників.

Архітектори іноді обмежені в реалізації своїх ідей межами технічних можливостей. Інженери обмежуються межами фізики. Світ мистецтва підходить для того, щоб підштовхнути кордони архітектурної уяви, каже кореспондент CNN Оскар Холланд.

Енріх близько 10 років пропрацював фахівцем з комп’ютерної графіки та архітектури в іспанській Барселоні. Почав трансформувати фотографії після поїздки в Ригу, столицю Латвії. Серію робіт “Міські портрети”, почав з міського моста. Сфотографував його, потім перевернув під кутом 90 градусів і залишив ширяти в повітрі. На інших картинах Енріх скручує міські висотки в неймовірні форми. Створює хмарочоси, які стоять без фундаменту.