Як досягти рівномірної засмаги: топ-5 продуктів для вашої шкіри

Виявляється, що правильний вибір їжі може допомогти у досягненні красивого відтінку шкіри. Ось п’ять продуктів, які сприяють отриманню рівномірної та тривалої засмаги.

  1. Морква: Морква є одним з головних джерел бета-каротину. Фахівці радять випивати склянку морквяного соку перед прийомом сонячних ванн. Такий ритуал дозволить засмазі довше протриматись. Бета-каротин перетворюється на вітамін А та знижує чутливість шкіри до активного сонця. Однак усьому варто знати міру, оскільки велика кількість бета-каротину може забарвлювати шкіру в жовтий відтінок.
  2. Абрикос:   Це ще одне джерело бета-каротину. Якщо ідея з морквяним соком не викликає апетиту,  замініть його на 200-250 гр. соковитих абрикосів. Ці фрукти наситять організм вітамінами групи В, фосфором, залізом та біофлавоноїдами, які є потужними антиоксидантами, що борються з вільними радикалами, відповідальними за процес фотостаріння.
  3. Оливкова олія: Забезпечить необхідну дозу вітаміну Е, найпотужнішого антиоксиданту, який захищає шкіру від передчасного старіння, утримуючи вологу в епідермісі. На гладку та зволожену шкіру засмага лягає значно швидше. Вітамін Е також допоможе з корекцією неприємних позначок від ультрафіолетових променів.
  4. Помідори: Соковиті та м’ясисті плоди містять цінний елемент – лікопін, який прискорює вироблення меланіну та посилює природний захист шкіри. Кількість лікопіну у томатах збільшується після теплової обробки. Половина склянки томатного соку захистить від ультрафіолетових променів не гірше, ніж крем із мінімальним значенням SPF.
  5. М’ясо: Особливу увагу варто звернути на печінку та червоне м’ясо, які є джерелом тирозину. Ця амінокислота бере активну участь у процесі вироблення меланіну. М’ясні продукти не варто виключати з раціону після засмаги, оскільки вони допоможуть зберегти відтінок шкіри трохи довше.

фото з відкритих джерел

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!