Як обрати хорошу паску: корисні рекомендації

Ну як Пасха може обійтися без своєї головної одноіменної страви – пасочки. Для зайнятих господинь та господарів пропонуємо прості рекомендації, як купити смачну пасочку до столу. Пише Радіо Максимум.

Упаковка

Вибираючи паску, зверніть увагу на упаковку. Паски, які знаходяться на прилавках на відкритому повітрі, як правило, вбирають усі запахи, і порадувати себе таким виробом ви не зможете. До того ж, часто люди підходять і натискають на паску пальцем, перевіряючи м`якість, що вельми негігієнічно. Хороший паска завжди загорнута в папір або упакована в прозорий пакет, а краще, якщо і в папір, і в пакет.

Крім того, упаковка не повинна бути надірвана, в іншому випадку – це ознака того, що випічку неправильно транспортували, можливо, десь упустили. Відмовтеся від покупки такої паски.

Вигляд паски

Зовнішній вигляд паски також може сказати багато що про якість продукту. Акуратна циліндрична форма, рівномірний коричневий колір з “шапкою” нагорі вкажуть на якісно приготовану паску. А ось потріскану або підгорілу випічку залиште в магазині.

Прикраси паски не повинні бути надмірно рясним, з великою кількістю різнобарвною присипкою: найчастіше солодкою глазур’ю компенсують досить прісний смак паски, до того ж, вона не завжди зроблена з натуральних продуктів.

Розмір

Розміри виробу також мають значення. Краще обирати невеликі за розміром паски, так ви можете бути впевнені, що вона рівномірна пропеклася, а ось паски великих розмірів такої гарантії, на жаль, не дають.

Склад продукту

При покупці готової паски зверніть увагу на її склад. У хорошому продукті всі інгредієнти максимально наближені до домашніх, а значить, натуральні: яйця, а не яєчний порошок, вершкове масло, а не маргарин, цукор, а не підсолоджувач.

Якщо у випічці немає натуральних яєць, паска дуже швидко зачерствіє. Хороший знак, якщо м’якоть паски жовта: це говорить про те, що виробник використовував натуральні жовтки (правда, іноді недобросовісні пекарі підфарбовують тісто куркумою. Обман видасть запах спеції). Колір зовні повинен бути рівномірним і коричневим.

Помацайте дно: якщо воно тверде, значить, паска добре пропеклася.

Так звані царські, тобто величезні паски, можуть погано пропікатися, так що краще не ризикувати і взяти розміром трохи менше.

Рясна посипка і багато прикрас повинні насторожити: так багато недобросовісних пекарів намагаються компенсувати або загримувати недоліки тіста або випічки.