Як правильно харчуватися людям з коронавірусом: рекомендації дієтологів
У зв’язку зі зростанням кількості хворих на коронавірус в Україні, важливо знати, як правильно харчуватися під час лікування та відновлення. Дієтична асоціація Великобританії розробила рекомендації, які можуть допомогти людям, що поновлюються після COVID-19.
Згідно з рекомендаціями, у раціоні людей з коронавірусом мають бути продукти з високим вмістом білка. Якщо апетит знижений, можна додати до меню висококалорійні напої. Їсти потрібно часто і невеликими порціями, а також важливо пити більше рідини.
Серед рекомендованих продуктів – боби, біле м’ясо, горіхи, знежирене молоко, йогурти, овочі та фрукти. Особливо корисними є риба та морепродукти, які не тільки багаті на якісний білок, але й містять поліненасичені жирні кислоти, зокрема омега-3. Ці кислоти беруть участь у виробництві організмом протизапальних гормонів ейкозаноїдів, що допомагає боротися із запаленнями.
Також фахівці рекомендують включати до раціону молочні продукти (незбиране молоко, йогурт, сир, вершкове масло), сезонні фрукти та овочі, зелень, а також ферментовані та цільнозернові продукти.
Дотримуючись цих рекомендацій, можна підтримати організм під час боротьби з COVID-19 та прискорити процес відновлення.
фото з відкритих джерел