Як сон впливає на кар’єру: несподіване дослідження

Вважається, що найвідоміші люди світу дуже мало часу витрачають на сон, і це є їхнім секретом успіху. Чи справді це так працює – читайте в матеріалі “Радіо Максимум”.

Науковці вирішили відстежили зв’язок між кар’єрою та якістю сну і дійшли до доволі логічного висновку: адекватний сон реально впливає на успіхи в особистому житті, роботі та загальний стан здоров’я. Це підтвердило дослідження, у якому було понад тисячі піддослідних.

Річ у тому, що 7-8 годин нічного відпочинку допомагають підняти шанси на успіх удвічі. А от брак сну відбирає ці шанси, адже страждає фізичне та психічне здоров’я, люди більше піддаються шкідливим звичкам.

До того ж, нормальний сон заспокоює, позбавляє наслідків стресу, додає енергії, покращує пам’ять і уважність, а також уповільнює старіння. Якщо вам досі бракує переваг, то варто усвідомити, щоб без цих всіх ресурсів ймовірність досягти висот у кар’єрі починає зменшуватись.

Здоровий сон знижував стрес, заспокоював, насичував необхідною енергією, посилював роботу мозку і здатності до вирішення складних завдань, підвищував настрій, гальмував старіння, зміцнював пам’ять і уважність. Хронічний недосип надавав протилежний вплив.