Як спонукати в дитини інтерес до читання

Обговорення проблеми втрати в сучасних дітей цікавості до читання триває впродовж кількох років. Психологи і педагоги впевнені, що заборона користуватися гаджетами не допоможе повернути молодь до книг. Єдиний спосіб — запропонувати дітям цікаву літературу. Українські видавництва друкують широкий спектр якісних книг. Завдання батьків — наповнити дім художніми творами в різних жанрах.

Яка література може бути цікавою дітям

Психологи радять не нав’язувати певні твори. Потрібно пропонувати книги у різних жанрах. Нехай дитина вибере напрямки та літературні твори на власний розсуд. Але педагоги все ж надають певні рекомендації, що базуються на аналізі попиту на книги в бібліотеках.

Що запропонувати дівчинці

У цієї цільової аудиторії високою популярністю користуються класичні і сучасні романи. Чудовим подарунком для дівчинки стане книга “Маленькі жінки”. Луїза Мей Олкот написала цей роман півтора століття тому. Але питання, що піднімаються у творі, хвилюють дівчаток і досі.

Високим попитом у юних леді користуються книги жанру фентезі та наукова фантастика, авторські казки. Придбайте для домашньої бібліотеки хоча б кілька історичних романів. Дівчаткам подобається поезія, тому, варто звернути увагу на збірки віршів класичних та сучасних авторів.

Що запропонувати хлопчикам

Юні чоловіки не встоять перед пригодницькими романами. Згідно з маркетинговими дослідженнями, найпопулярніші книги цього жанру:

  • “36 і 6 котів” Галини Вдовиченко;
  • “Країна Муммі-тролів” Туве Янсон;
  • “Чарлі і шоколадна фабрика” Роальда Дала;
  • “Тореадори з Васюківки” і “Усі дивовижні пригоди в лісовій школі” Всеволода Нестайка.

Хлопчикам цікаво читати детективи. Видавництва пропонують великий вибір творів цього жанру для дітей. Також хлопчики захоплюються фентезі та фантастикою.

Де придбати якісні дитячі книги

Завітайте на сайт book-ye.com.ua. Інтернет-магазин пропонує величезний асортимент книг класичної та сучасної літератури, українських і зарубіжних авторів. Тут можна підібрати художню, науково-популярну, спеціалізовану літературу для дітей і дорослих на будь-який смак.

Книгарня “Є” співпрацює з видавництвами напряму. На сайті компанії можна придбати якісні книги за вигідними цінами, зробити передзамову на нові видання. Акції, знижки проводяться постійно. Слідкуйте за новинами інтернет-магазину і скористайтеся шансом заощадити додатково.