Як уникнути харчових отруєнь у спеку
Влітку через високу температуру повітря підвищується інтенсивність розмноження шкідливих бактерій. До організму людини вони можуть потрапити з їжею та викликати отруєння. Як уберегтися – розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.
«В першу чергу, слід приділити увагу гігієні рук. Перед їдою обов’язково мити руки, чи, принаймні, протирати їх вологими спиртовмісними серветками», – розповіли в департаменті.
Фахівці категоричні щодо водопровідної води – “сирою” її пити не можна, тільки кип’яченою чи фільтрованою. Також можна вживати очищену або мінеральну воду.
Овочі, фрукти та зелень – придбані будь-де – мити обов’язково. Крім того, медики радять у спеку відмовитися від вуличного фаст-фуду, оскільки недобросовісні реалізатори можуть нехтувати правилами дезінфекції посуду та столових приборів.
«В разі прояву симптомів отруєння, потрібно одразу звернутися до лікаря, наприклад, до інфекційної лікарні», – додали в департаменті.
Дніпровська міська інфекційна лікарня знаходиться за адресою: вул. Канатна, 17.