Як уникнути харчових отруєнь у спеку

Влітку через високу температуру повітря підвищується інтенсивність розмноження шкідливих бактерій. До організму людини вони можуть потрапити з їжею та викликати отруєння. Як уберегтися – розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«В першу чергу, слід приділити увагу гігієні рук. Перед їдою обов’язково мити руки, чи, принаймні, протирати їх вологими спиртовмісними серветками», – розповіли в департаменті.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Фахівці категоричні щодо водопровідної води – “сирою” її пити не можна, тільки кип’яченою чи фільтрованою. Також можна вживати очищену або мінеральну воду.

Овочі, фрукти та зелень – придбані будь-де – мити обов’язково. Крім того, медики радять у спеку відмовитися від вуличного фаст-фуду, оскільки недобросовісні реалізатори можуть нехтувати правилами дезінфекції посуду та столових приборів.

«В разі прояву симптомів отруєння, потрібно одразу звернутися до лікаря, наприклад, до інфекційної лікарні», – додали в департаменті.

Дніпровська міська інфекційна лікарня знаходиться за адресою: вул. Канатна, 17.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!