Яка зелень найкорисніша весною?

З початком весни зелень дуже корисно додавати в раціон, оскільки вона багата вітамінами та мікроелементами. Повідомляє INVADERS.

Зелена цибуля
100 г зеленої цибулі містить денну норму вітаміну С і всього 19 ккал. При цьому на 90% цибуля складається з води, а на 10% з харчових волокон, каротину, ефірних олій, флавоноїдів, інших корисних мікроелементів і вітамінів. Специфічний різкий запах зеленій цибулі надає сірка, що міститься в ній. Зелена цибуля бореться з анемією, запаленнями, покращує травлення, знижує тиск.

Базилік
Смачна та лікувальна зелень, незамінна при боротьбі із зайвою вагою. 100 г базиліка містить всього 23 ккал, а також каротин, рутин, таніни, вітаміни Р, K, B2, A, С і багато інших корисних макро- і мікроелементів, плюс – залежно від виду та ступеня свіжості – до 2% ефірних масел. Крім цього, базилік багатий клітковиною і містить навіть білки

Фенхель
Фенхель показаний людям, охочим схуднути, оскільки містить всього 31 ккал в 100 г і сприяє зниженню апетиту і виводу шкідливого холестерину. У ньому багато вітаміну C і цілий ряд корисних речовин, які зміцнюють серцево-судинну систему і діють як антиоксиданти та імуностимулятори