Handsome Young Male Programmer Coding At Desk

Які спеціалісти нині затребувані у Дніпрі

У Дніпрі та області ринок праці починає потроху оговтуватись від повномасштабного вторгнення рф в Україну. Війна ще триває, але кількість вакансій збільшується. Також підвищилися зарплати в деяких галузях.

ЗБІЛЬШЕННЯ ПОПИТУ

У довоєнний період на одному з найбільших порталів із пошуку роботи кількість вакансій в усій Україні сягала понад 90 тис. У березні на сайті був зафіксований антирекорд, коли їхня чисельність зменшилась до 6 тис. Та вже наприкінці весни ситуація почала стабілізуватись і на вересень кількість вакансій на порталі складає 50 тис. Щомісяця в середньому додається по 10 тис. нових.

«Краща стабілізація ринку вакансій спостерігається в західній частині України, але там і не було падіння. Найбільше постраждали такі міста, як Харків, Чернігів, дещо погіршилася ситуація у Києві, але нині дуже впевнено зростає. У Дніпрі усе доволі стабільно. Незважаючи на те, що це прифронтове місто, воно досить упевнено економічно себе почувало ці пів року і нині посідає те ж місце за кількістю вакансій, як і до війни», – зазначив керівник і співзасновник сайта пошуку роботи в Україні «Work.ua» Артур Міхно.

Він зауважив, що поступово спадає конкуренція і між шукачами роботи. Наприклад, у березні на одну вакансію відгукувалось близько 50 осіб, нині – це 30. «Але це не означає, що є якийсь конкурс. Шукачі зазвичай відгукуються одразу на декілька вакансій. З’являється багато нових пропозицій, вони є, і якщо людина хоче знайти роботу, особливо у великому місті, вона її знайде», – сказав Артур Міхно.

ВИЩА ЗАРПЛАТА

За словами керівника порталу з пошуку роботи, нині середня зарплата у Дніпрі складає 15 тис. грн, але цифра може бути неточною. «Це як перевірити середню температуру повітря у лікарні. У нас на сайті є цифри по кожній категорії. Також спостерігаємо збільшення заробітної плати в ІТ-сфері; починають більше отримувати водії; через відновлення будівельного ринку зросли зарплати будівельників. Ще одна із найбільш затребуваних категорій – це менеджер із продажу. Залежно від того, що вони продають, – є місця, де і в них відбулось підвищення зарплатні», – повідомив Артур Міхно.

На його думку, згодом на ринку буде збільшуватись попит на фахівців технічної сфери, та тих, хто може працювати руками, тобто на робітничі спеціальності.

ТАМАРА БЄЛКІНА

фото із відкритих джерел