Юна нікопольчанка вигада хитрий спосіб не йти на контрольну

У Нікополі школярка, щоб не йти на контрольну, вигадала, що її збив автомобіль. До поліції зателефонувала мати дівчинки та повідомила, що коли її 12-річна донька йшла до школи, її збив автомобіль. Далі жінка розповіла, що водій зник з місця пригоди і не надав дитині допомоги. Повідомили в ГУ НП У Дніпропетровській області.

У Нікопольському відділі поліції було створено групу правоохоронців, яка займалася встановленням можливих свідків та винуватця події. Поліцейські вилучили відео з камер відеоспостереження на вказаній території, ретельно продивилися його та провели хронометраж маршруту дівчинки. З’ясувалося, що ніякого факту дорожньо-транспортної пригоди не було. Камери чітко зафіксували, як школярка весь час ходить по цій ділянці дороги, однак сам факт наїзду на дитину на підтвердився. Жодних видимих тілесних ушкоджень на дівчинці помічено не було, одяг дитини був чистим та неушкодженим. В розмові з поліцейськими прикмети авто кожного разу були різними. Також вдалося встановити, що того дня в класі мала бути контрольна робота.

Завдяки камерам відеонагляду, розміщеним у місті, вдалося з’ясувати істину. Однак, поліцейські втратили час, який можна було використати на допомогу тим людям, які її дійсно потребували. Нагадуємо, що завідомо неправдиве повідомлення про злочин, згідно зі статтею 383 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі строком до 2-х років.