Знайшли єдину дорослу фотографію Ван Гога – італійський мистецтвознавець

За словами мистецького експерта, на світлині 1888 року голландський майстер зображений серед групи осіб, повідомляє zik.ua. Наш образ художника створюють його автопортрети. На них Вінсент у солом’яному капелюсі, готовий малювати соняшники Арлі. І Вінсент, який дивиться у дзеркало, його вухо у пов’язці. Невловимим для поколінь мистецтвознавців залишався реальний образ Вінсента Ван Гога. Ймовірно, голландський художник був занадто бідним або занадто заглиблений у свою роботу, щоб цікавитись фотографією, – інформує видання The Independent.

Однак, знавці творчості Ван Гога стверджують, що знайшли першу дорослу фотографію художника. Італійський історик мистецтв Антоніо Де Роберті каже, що, серед групи з 34 чоловіків, у тому числі французьких художників Гогена і Вюйара, що позують для фото у паризькій Академії Джуліана наприкінці XIX століття, «присутній один чоловік, який, цілком ймовірно, є Вінсент Ван Гог».

На картині, яка є у Національному інституті історії мистецтв у Парижі, – бородатий пост-імпресіоніст, який стоїть поруч зі своїм другом Андре Бонге, шваґром брата Ван Гога, Тео.

Були випадки, коли з’являлися інші фотографії, які, як стверджували, відображають голландського генія. Але пан Де Роберті, один з провідних фахівців творчості художника, каже, що ця є найбільш переконливою. «Ми виявили, що це єдина фотографія дорослого Ван Гога», – сказав мистецтвознавець італійському журналу. «Досі ми бачили тільки фотографії, де він 13-річний і одну, коли йому 19 років». Загадкою залишається, для чого 34 чоловіків (деякі незнайомі один з одним і не всі з них художники) позували разом для фото.

 ван гог

 

Залишити відповідь