10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати

Радіо Максимум розібралися в хитрощах ресторанів швидкого харчування і одразу рекомендують не зловживати таким перекусом. І ось чому.

10. Є найкращі години для фастфуду

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181592

Оптимальний час для відвідування ресторану фастфуду – так звані завантажені години (між 11:00 і 13.00, а також в період з 18:00 до 20:00). Звичайно, знайти вільний столик в цей час важко, зате їжа довго не залежується на кухні і її не розігрівають повторно.

9. Хочете суперсвіжу картоплю фрі – замовляйте без солі

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181593

Якщо ви любите свіжо приготовлену картоплю фрі, попросіть в офіціанта порцію без солі. Оскільки картоплю солять відразу ж після готування, персоналу доведеться приготувати несолону порцію спеціально для вас.

8. Запах з кухні – частина маркетингу

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181594
Проходячи повз заклади фастфуду, помічаєш, як привабливо пахне звідти смачною їжею. І це неспроста. Багато ресторанів спеціально роблять так, щоб запахи з їхньої кухні досягли носа перехожих, а деякі навіть спеціально залишають двері на кухню відчиненими.

7. Кола коштує дешевше за чай, тому що викликає апетит

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181595
Зазвичай в закладах фастфуду солодкі газовані напої коштують дешевше, ніж чай. Все для того, щоб люди робили вибір саме на користь перших: солодкою водою неможливо втамувати спрагу (і ви будете купувати напій знову і знову), а вуглекислий газ викликає апетит.

6. У картоплі фрі 19 інгредієнтів

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181601
Той самий смак картоплі фрі з ресторану швидкого харчування досягається завдяки поєднанню близько двох десятків інгредієнтів. В основі, звичайно ж, картопля. Серед інших 18 інгредієнтів – різні олії, підсилювачі смаку та багато інших харчових добавок, які не дозволяють вважати цю страву геть невинною їжею.

5. Приходити зранку не найкраще рішення

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181600

Бути першим у всьому – вельми похвальне прагнення, але тільки не тоді, коли справа стосується фастфуду. Не поспішайте приходити до відкриття закладів швидкого харчування: обладнання в них чиститься за допомогою хімікатів, які можуть все ще залишатися на поверхні машин з ранку і, як наслідок, потрапляти в їжу.

4. Сьогодні «швидка їжа» ще більш жирна, ніж 30 років тому

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181599

Сьогодні порції нашої улюбленої їжі стали більшими, а значить, кількість калорій теж зросла. Так, чізбургер містить на 75% більше калорій, ніж його «побратим» родом з 80-х. Картопля фрі 20-30 років тому була майже в 2 рази менш калорійним, а піца додала 70%.

3. Цукор в молочному коктейлі перевищує добову норму в 2-3 рази

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181598

Ще одним популярним продуктом ресторанів швидкого харчування, особливо в теплу пору року, є молочний коктейль. Добова норма споживання цукру людиною становить 25-50 грамів, у той час як один молочний коктейль містить в собі всі 80.

2. Їсти руками смачніше

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181597

Ви коли-небудь замислювалися, чому в більшості закладів швидкого харчування не пропонують столові прилади? Відповідь може бути такою: коли людина їсть руками, вона отримує більше задоволення, і, як наслідок, з’їдає більше.

1. Автомати з газованою водою – жахливо брудне місце

10 секретів фастфуду, яких ви могли не знати - фото 181596

Автомати, які розливають солодку газовану воду в ресторанах фастфуду, дуже важко мити. Уявіть, скільки там накопичується мікробів, бактерій і цвілі, адже солодке середовище дуже благотворно впливає на цих «жителів».