1,5 мільярди гривень – бюджет розвитку Дніпропетровщини на наступний рік, – Валентин Резніченко

Більше доріг, водогонів, житла планують збудувати та відремонтувати в області наступного року. На розвиток Дніпропетровщини збираються витратити на 64% більше коштів, ніж цьогоріч. Очікується, що ця сума сягне 1,5 млрд. грн. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

Дніпропетровська облдержадміністрація вже сформувала проект бюджету на наступний рік. Будувати, реконструювати та ремонтувати у 2016-му плануємо багато, зазначив Валентин Резніченко.

«Цей кошторис ще не можна назвати «бюджетом розвитку». На зарплатню, медикаменти, пільгові пенсії витратимо більше, ніж вкладемо в розбудову регіону. Проте на ремонт шкіл, водогонів, доріг замість цьогорічних 913 млн. грн. наступного року планується спрямувати 1,5 млрд. Чи вистачить цих коштів, щоб повністю вирішити всі інфраструктурні проблеми Дніпропетровщини? Ні. Чи буде краще, ніж зараз? Так!», – сказав очільник області.  

В 2,5 рази більше ніж цьогоріч планують витратити на ремонт доріг – близько 300 млн. грн. Зростуть видатки і на капремонт ліфтів, дахів, соцкультурних установ та головне – на водозабезпечення. Водогонів збудують та реконструюють на близько 200 млн. грн. В облдержадміністрації розраховують, що до кінця наступного року кожен мешканець регіону буде з водою. Вдвічі більше коштів заклали на медобладнання – сучасних апаратів збираються придбати майже на 144 млн. грн. На розбудову житла планують витратити 25 млн. грн.

Сьогодні облдержадміністрація передала проект бюджету на 2016 рік до облради. Далі – справа за депутатами, які мають ухвалити цей кошторис.

Залишити відповідь