4 корисні звички, які вам знадобляться під час карантину

Коли ми замкнені в будинку, то знаходимо не так багато занять, які не передбачають розглядання екрана телевізора чи монітора комп’ютера. Сотні тисяч людей по всьому світу на період карантину влаштували безперервні марафони серіалів, фільмів і улюблених телешоу, на які раніше не було часу. Але слід пам’ятати, що споглядання екрану цілими днями не мине безслідно і позначиться на здоров’ї, пише Жіночий світ.

Є декілька речей, які ви можете зробити, щоб захистити своє здоров’я під час карантину.

Дотримуйтесь правила 20-20. Це нормально, що протягом карантину ви хочете переглянути фільми та серіали, які були вам цікаві, але які ви не мали змоги подивитись, поки були зайняті роботою. Але не забувайте кожні 20 хвилин відводити погляд від екрану якомога далі на 20 секунд. Також дотримуйтесь належної відстані від екрана, щоб захистити ваш зір.

Обирайте передачі із заспокійливим змістом. Напружений детектив з кривавим вбивством, або ж закручений шпигунський триллер можуть видаватись вам захопливими, але існують дослідження, які показують, що перегляд заспокійливих телепередач має той самий ефект, що і медитація. Тож наступного разу оберіть документальний фільм або передачу про природу.

Уникайте перегляду телевізора чи стрічки новин під час їжі. Усі ми любимо з’їсти щось смачненьке, поки йде фільм чи серіал. Однак, якщо це не контролювати, до кінця карантину ви можете помітити результат на свой талії. Спробуйте замінити свої звичайні перекуси, на кшталт снеків та бутербродів, свіжими фруктами і постарайтесь уникати соцмереж та телепередач під час їжі. Це важко, але вже не одне дослідження показало, що коли люди зосереджені на подіях на екрані або інформації у телефоні, вони не контролюють, скільки їжі споживають.

Не дозволяйте собі приклеїтись до стільця чи дивана на увесь період карантину. Захопливий серіал може поглинути увесь ваш день, якщо будете дивитись серію за серією. Але дуже важливо, щоб м’язи залишалися в тонусі. Робіть легкі вправи з розтяжки абощо, коли переглядаєте улюблені шоу. Під час сидіння стежте за своєю поставою, пам’ятайте, що неправильне сидіння може призвести до серйозних проблем з хребтом. Влаштовуйте час від часу вологе прибирання. Це не тільки допоможе вам більше рухатися, що усім нам потрібно під час карантину, а і допоможе очистити ваш будинок від патогенів, які ви приносите з вулиці.