6 доступних продуктів для поліпшення травлення

Бактеріальний баланс мікрофлори шлунково-кишкового тракту надає величезну на здоров’я людини, стверджують вчені. Існує ряд продуктів, які покращують стан мікробіома, від чого виграє не тільки на травлення, але і самопочуття в цілому. Пише ukrhealth.net.

Зокрема, наукові експерти рекомендують вживати редис. У ньому містяться полісахариди арабіонгалактани – речовини, завдяки яким нормалізується бактеріальне середовище шлунково-кишкового тракту. Крім того, чудовим засобом тримати під контролем потенційно небезпечні бактерії є часник.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також фахівці радять налягати на звичайну моркву. Морква сприяє активації обміну вуглеводів і нормалізує травлення в цілому, сприяє своєчасному випорожненню кишечника і виведенню токсинів, солей важких металів.
Іншим рекомендованих для поліпшення травлення продуктом є цибуля-порей. За словами вчених, цей овоч відрізняється високим вмістом клітковини, флавоноїдів, марганцю і вітаміну А, сприяють активації функцій кишечника і швидкому відновленню його тканин при пошкодженні.

Також для оздоровлення системи травлення в організмі дуже корисно вживати спаржу. У цій культурі багато інуліну – органічного полісахариду, який науково довів свою здатність позитивно впливати на мікрофлору кишечнику. Крім того, фахівці виділили куркуму: міститься у відомій спеції протизапальну речовину заспокоює печію, запобігає появі виразки та гастриту, в цілому сприятливо впливає на слизові оболонки шлунка і кишечника.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!