М’ясо чи риба: що їсти, щоб жити довше

Вчені з Данії переконані, що продовжити життя може вживання 350 грамів риби в тиждень, з яких більша частина – жирна риба. Дослідники з Технічного університету Данії створили метод, який допомагає розрахувати загальний вплив на здоров’я заміни однієї їжі на іншу, пише 24 канал з посиланням на ScienceDirect.

Найбільшу користь приносить вживання жирної риби, такої як оселедець і скумбрія, або суміші жирної і пісної риби, наприклад, камбали і минтая.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Для здоров’я вживання риби більш вигідне, ніж вживання лише пісної риби.

Результати показують, що люди можуть продовжити собі роки життя, якщо почнуть включати у свій тижневий раціон 350 грамів риби у тиждень. При цьому вчені радять знижувати споживання червоного м’яса. Такий принцип харчування підвищує захист від смерті через ішемічну хворобу серця.

Червоне м’ясо забезпечує організм харчовим залізом, але з його інтенсивним споживанням пов’язано розвиток різних видів раку. Тому у вживанні цих продуктів важливий баланс.

Щоб досягти його вчені радять вживати 350 грамів риби в тиждень, з яких 200 грамів — жирні сорти, з одночасним зменшенням червоного м’яса.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!