Назвали неочікувану користь спеки

Німецькі вчені з’ясували, що під час спеки у жінок спостерігається збільшення продуктивності праці. У дослідженні експертів з Університету Південної Каліфорнії взяли участь 542 студенти, де меншу частину становили жінки, повідомляє 24 канал з посиланням на журнал PLOS One.

Вони при різній температурі повітря проходили низку тестів на когнітивні, математичні і вербальні здібності.
Температура в ході експерименту змінювалася з 16 градусів до 32 градусів Цельсія. Учасники складали двозначні числа без калькулятора, складали слова з випадкового набору букв протягом п’яти хвилин і вирішували логічні завдання. Показано, що жінки краще справлялися з поставленими завданнями при високій температурі, а чоловіки — при низькій.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

При підвищенні температури чоловіки краще виконували логічні вправи. За словами вчених, це показує, що домогтися оптимальної продуктивності праці можна при високій температурі повітря в офісі, ніж при поточних стандартах.

Також дослідники рекомендують підтримувати на робочому місці температуру близько 24°C. При ній чоловіча продуктивність падає не дуже низько, а жіноча піднімається досить високо.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!