Лікарі не рекомендують поєднувати алкогольні напої та десерти

Наприклад, йдеться про звичку закушувати коньяк, шампанське або лікер тортами, тістечками, цукерками та шоколадом.  Медики зазначають, що організм намагається спочатку переробити цукор, з енергетичної точки зору він є більш цінним продуктом для нього. Тому на перероблення алкоголю, який закушують солодким, йде більше часу, а, отже, інтоксикація у цьому випадку проявляється сильніше. Пишуть “Аспекты” з посиланням на UkrMedia.

Крім того, торт або шоколад у поєднанні зі спиртними напоями більше навантажує підшлункову залозу, що може призвести до її запалення. Тому, до речі, у святкові дні в лікарню частіше потрапляють пацієнти з панкреатитом. На думку лікарів, підшлунковій залозі доводиться виконувати подвійну роботу, переробляючи десерт і спиртне.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Після виходу з шлунку половина алкоголю потрапляє в печінку, а половина — в підшлункову. Якщо печінка може знешкодити алкоголь, то підшлункова такого механізму не має.

 

 

Фото: pixabay.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!