У Дніпрі кондитери відзначили незвичайне свято (фото)

Кондитери Дніпра приєдналися до незвичайного свята – Міжнародного дня їстівної книги, яке відзначається 1 квітня з 2000 року. Цей день встиг набути широкої популярності і зараз відзначається по всьому світу.

За пропозицією Голови Асоціаціїї рестораторів та готельєрів міста Дніпро, в рамках партнерських угод, заклади професійної (професійно-технічної) освіти Дніпропетровщини підготували хаукаст їістівної книги. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі розповіла засновник Громадської організації Олена Булах, яка і представила фото яскравих робіт наших майстрів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Міжнародний день Їстівної книги. Саме Їстівної книги… “Деякі книги потрібно спробувати, інші проковтнути, а треті – розжувати і переварити”, – сказав якось сер Френсіс Бекон.

Міжнародний фестиваль їстівної книги, також відомий як День їстівної книги, – це щорічний захід, який проводиться 1 квітня. І це не першоквітневий жарт, а дуже важлива подія. Воно поєднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів та всіх бажаючих любителів книг, які збираються, щоб оцінити їх… «живильну цінність». Учасники створюють «їстівні книги», які виставляються, фотографуються, обговорюються, а потім з’їдаються в той же день.

торт_День їстівної книги

День їстівної книги встиг набути широкої популярності і зараз відзначається по всьому світу. Великі та маленькі заходи проводяться у різних частинах світу: США, Великобританії, Австралії, Бразилії, Мексики, Індії, Люксембургу, Марокко, Нідерландів, Італії, , України, Японії, Гонконгу. Важко знайти кращу можливість насолодитися одночасно мистецтвом книжкової справи та майстерністю кулінарів та кондитерів. Бібліотеки, книгарні та кулінари часто відзначають цю подію, проводячи конкурси їстівних книг. Зазвичай для таких конкурсів існує два загальні правила: експонати мають бути їстівними та повинні мати якесь відношення до книг. Вони можуть візуально нагадувати книгу або щось розповідати про історію книги.

Профільні навчальні заклади підтримали ініціативу ГО Ассоціація рестораторів та готельєрів м.Дніпро та у найкоротші терміни створили свої їстівні книги.

торт_День їстівної книги

Є повір’я, що кожен з нас пише свою Книгу Життя, і такі книги є не тільки у людей, вони є у всіх навчальних закладів, у всіх підприємств, у кожної організації, у кожної країни.

Зараз ми з вами теж пишемо книгу нашої країни, кожен рядок в якій – це праця, любов, самовіддача, терпіння, сміливість, життя.

Знайомтесь з «живою» роботою професіоналів Дніпровського центру професійної освіти, Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, Міжрегіонального вищого професійного училища поліграфії та інформаційних технологій.

Приходьте навчатись в заклади професійної освіти Дніпропетровщини і ви станете професіоналами зі стабільним майбутнім», – йдеться у повідомленні.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!