Чай знижує ризик виникнення діабету : скільки чашок вживати?

Вчені проаналізували 20 наукових досліджень щодо вживання чаю та його впливу на здоров’я людини. Вчені виявили, що чай, якщо його випивати чимало щодня, може знизити ризик виникнення діабету 2 типу більш ніж на 15%.

Проаналізувавши два десятки наукових досліджень про вплив вживання чаю на здоров’я, вчені заявили, що цей напій може значно знизити ризик виникнення діабету 2 типу, але все залежить від того, наскільки багато чаю ви п’єте, повідомляє storinka.com.ua.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На першому етапі дослідження вчені розглянули дані 5000 дорослих, за здоров’ям яких спостерігали протягом 12 років. Близько половини з них повідомили про вживання чаю, але до кінця періоду спостереження виявили аналогічні показники діабету типу 2 як у тих, хто пив чай, так і у тих, хто не пив його.

На другому етапі дослідження вирішили проаналізувати, чи взагалі є зв’язок між вживанням чаю і діабетом. Вивчивши 19 наукових праць, вчені виявили, що вживання чаю може запобігати виникненню діабету 2 типу, якщо щодня пити багато чаю.

Так, у тих людей, які випивали від однієї до трьох чашок на день, ризик виникнення діабету знижувався на 4%, а у тих, хто пив щонайменше чотири чашки на день, ризик діабету 2 типу знижувався на 17%. Зниження ризику розвитку діабету спостерігалося навіть після обліку статі, географічного розташування та споживаного типу чаю.

Тема вимагає подальшого наукового дослідження, щоб визначити, яка саме речовина в цьому популярному напої може запобігати виникненню діабету.

Існують продукти, які вважаються найкращими друзями прихильників правильного способу життя.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!