Які вітаміни варто додати у ваш щоденний раціон

Літо — ідеальний час для того, щоб поповнити запаси вітамінів, які сприяють не тільки здоров’ю, але і красі. Серед найважливіших “вітамінів краси” виділяються три основні, кожен з яких відіграє ключову роль у підтримці молодості та здоров’я шкіри.

Вітамін А (ретинол)

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Ретинол є одним з найпотужніших вітамінів для підтримки здоров’я шкіри. Він відіграє важливу роль у відновленні клітин і допомагає швидкому загоєнню ран. Вітамін А використовується у багатьох косметичних продуктах за його омолоджувальні властивості, включно зі стимуляцією вироблення колагену, що робить шкіру гладкою та пружною.

Вітамін D

Часто називають сонячним вітаміном, оскільки основне джерело вітаміну D для організму — сонячне світло. Вітамін D допомагає підтримувати здоров’я кісток, волосся і нігтів, а також важливий для роботи сальних залоз.

Навіть під час хмарної погоди людина здатна отримати необхідну дозу D, перебуваючи на вулиці.

Вітамін Е (токоферол)

Цей вітамін прославився завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Він захищає клітини від шкоди, яку можуть завдати вільні радикали, і сприяє здоровому кровообігу в дермі, забезпечуючи краще зволоження шкіри. Вітамін Е також сприяє здоров’ю статевої системи і відіграє ключову роль у виробленні статевих гормонів.

Правильний вибір харчування, збагаченого цими вітамінами, може значно покращити стан вашої шкіри, зробити її молодшою та здоровішою. Овочі зеленого кольору, молочні продукти, яйця, вершкове масло та риба — чудові джерела цих вітамінів.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!