Секрети схуднення: чому чоловікам легше втрачати вагу

Вчені проаналізували відразу кілька досліджень, пов’язаних із дієтами та ожирінням, і дійшли цікавих висновків щодо відмінностей у схудненні між чоловіками та жінками. Ці дослідження охопили медичні показники понад 1 мільйона осіб, і вчені несподівано з’ясували, що чоловікам набагато легше втрачати зайві кілограми.

З’ясувалося, що після дієти, яка триває тиждень, більшість чоловіків втрачали від 6 кг і більше, тоді як представниці слабкої статі позбавлялися максимум 5 кг. За кілька днів чи тижнів підсумкова вага у чоловіків і жінок сильно відрізняється. Вчені пояснюють це тим, що чоловіки мають вищий метаболізм, що дозволяє їм швидше спалювати калорії.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Крім цього, фахівці дійшли висновку, що чоловікам набагато легше відмовитися від вживання шкідливих продуктів. В ході дослідження чоловіки з легкістю відмовлялися від солодощів і фастфуду, тоді як жінки не могли встояти перед улюбленими стравами. На думку вчених, це пов’язано з тим, що чоловіки менше зациклені на своїй вазі, тому легко витримують будь-яку дієту і не рахують калорії.

Ці висновки надають нові перспективи для розуміння процесу схуднення і допоможуть створити більш ефективні програми для тих, хто прагне позбутися зайвої ваги.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!