Чому гречана каша повинна бути у вашому ранковому раціоні
Вчені визначили, яка каша є найкориснішою для ранкового прийому їжі, і віддали пальму першості гречці. Ця крупа не лише забезпечує організм необхідними поживними речовинами, але й сприяє загальному зміцненню здоров’я.
Гречка багата на клітковину, яка є необхідною для правильної роботи шлунково-кишкового тракту. Харчові волокна забезпечують тривале відчуття ситості, допомагаючи уникнути нездорових перекусів протягом дня. Крім того, клітковина сприяє зниженню рівня холестерину в крові, що зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, інсульту та ожиріння.
Ця крупа також є одним із рекордсменів за вмістом рослинного білка та має багатий мінеральний склад. Гречка містить залізо, марганець, мідь, магній та фосфор. В одній порції гречаної каші (168 г) міститься 1,58 мг ніацину (вітаміну B3), який необхідний для перетворення вуглеводів, жирів та білків на енергію.
Вчені підкреслюють, що для максимальної користі зерно має бути цілісним. Гречана каша на сніданок — ідеальний вибір для тих, хто прагне підтримувати здоровий спосіб життя та забезпечити організм енергією на весь день.
фото з відкритих джерел