Який хліб корисніший – свіжий чи черствий
Хліб – важлива складова щоденного раціону. Але завжди треба знати міру і пам’ятати про важливі особливості житніх виробів.
Чому не можна вживати свіжий хліб?
Особливо приємним є теплий і свіжоспечений хліб. Але чи правильно вживати саме такий хліб з медичної точки зору? Варто розуміти, що черствий хліб по своїй структурі, складу, властивостям нічим не відрізняється від свіжоспеченого хліба. Тоді в чому ж різниця? Свіжоспечений хліб ще не встиг позбутися активних елементів природного бродіння. З’їдаючи такий хліб ви піддаєте небезпеці не тільки шлунок, але і підшлункову, дванадцятипалу кишку, печінку і інші органи. Тобто, хліб стає своєрідним агресивним подразником.
У чому користь черствого хлібу
Черствий хліб швидше засвоюється шлунком, адже з нього вже встигли випаруватися все речовини природного бродіння, і він абсолютно безпечний для всіх. А стосовно смакових якостей – гарний хліб буде смачним, навіть через декілька днів після випікання.


