П’ять корисних продуктів, які ми їмо неправильно
Придбати здорову та свіжу їжу може кожен, однак не всі знають, як правильно її готувати. Щоб їсти справді корисні страви, варто звертати увагу на те, яким чином їх потрібно готувати. Пише «Радіо24».
Броколі
Чомусь популярно тушкувати або відварювати броколі, однак це призводить до втрати більшості корисних властивостей. Тому краще готувати броколі у пароварці або їсти у сирому вигляді.
Насіння льону
Насінням льону частенько доповнюють салати та каші, оскільки воно містить клітковину, омега-3 жирні кислоти та антиоксиданти. Але у такому виглядів воно майже не засвоюється, тому краще дрібнити насіння у порошок або використовувати його олію.
Спаржа
Саме цей один із найдієтичніших продуктів краще готувати на пару або злегка підсмажити на сковороді до хрусткої скоринки.
Часник
Щоб отримати максимум користі, краще роздавити часник та почекати 10 хвилин перед тим, як додавати до страв.
Крупи та боби
Сушені боби та необроблені антиоксиданти мають у своїй оболонці антиоксиданти, які у контакті із вітамінами заважають організму їх засвоювати. Тому краще замочувати крупи та боби перед приготуванням.