В Японії створили морозиво, яке не тане в спеку

Японський кондитер Томіхіса Ота сипадково винайшов морозиво, яке стійке до високої температури. Ота додав до рецепту поліфенол, який міститься в полуниці. Пише Канал 24.

морозиво1

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Цей інгредієнт зробив морозиво більш твердим і саме завдяки йому десерт може не танути при 28-градусні спеці.

“Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення”, – пояснив кондитер.

Дослідники вже перевірили стійкість морозива до високих температур. За їх даними, десерт може витримати спеку та навіть потік гарячого повітря. Таке незвичне морозиво вже продається в кількох магазинах Японії.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!