Чим какао корисне для здоров’я: пояснення медиків

Какао є традиційним напоєм для вечорів у холодну пору року та у багатьох асоціюється з новорічною атмосферою та дітьми. Але варто розуміти, що цей напій також корисних і для дорослих, адже за правильного приготування здатен зміцнити здоров’я. Пише maximum.fm.

“Какао – хороше джерело білків, калію та цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин. Саме про какао без домішок далі йтиме мова”, – наголосили медики.

Чим корисне какао:

• Запобігає хворобам судин та серця. Теплий напій здатен нормалізувати рівень цукру та холестерину у крові, а також зменшити запалення, що позитивно впливає на серцево-судинну систему.
• Покращує розумову діяльність. Какао містить поліфеноли, які допомагають зменшити ризики розвитку нейродегенеративних процесів. До того ж, напій нормалізує кровопостачання до мозку, дозволяючи покращити когнітивні навички.
• Має антиоксидантну дію. Какао має сполуки поліфеноли, які ловлять та гасять вільні радикали, захищаючи організм.
• Захищає шкіру. Існує популярна думка, що какао може викликати акне. Але насправді все навпаки – антиоксиданти захищають шкіру від ультрафіолету та допомагають запобігти старінню.

Фото: pixabay