Чим корисні й шкідливі сири
Сир є улюбленим продуктом багатьох з нас, без нього ми не уявляємо сніданку чи перекусу. Яка користь для організму від сиру, а також, чому він може нашкодити здоров’ю. Про це і не тільки читайте у матеріалі порталу «Наша мама».
Шкода
– Багато сирів досить солоні, а підвищений вміст солі підвищує тиск і негативно впливає на роботу серця.
– У більшості сортів сиру дуже багато насичених жирів, вживання яких псує фігуру.
– Деякі виробники збільшують термін придатності сиру завдяки нітритам – канцерогенних консервантів.
Користь
– Тверді і напівтверді сорти сирів допомагають зробити кістки міцнішими коштом високого вмісту кальцію.
– У сирах дуже багато білка, який є будівельним матеріалом для організму.
– Сири допомагають поліпшити травлення і відновити кислотно-лужний баланс.
Фото:


