Чому хвостики від полуниці не варто викидати

Про користь полуниці знають всі, але про те, що хвостики теж корисні – хто знає. Розберемося, чому не варто викидати хвостики від полуниці. Пише zdorovia.com.ua.

Виявляється, полуничні хвостики нормалізують рівень цукру в крові, покращують стан шкіри, а також зменшують кількість вільних радикалів. З них можна заварювати чай, який має корисні властивості. Наприклад, якщо ви хворієте, додайте хвостики до малиновому напою, щоб збагатити його вітамінами. Ще один рецепт корисного чаю при застуді: десять хвостиків від полуниці, дві ягоди шипшини, пакетик зеленого чаю.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Ці інгредієнти потрібно залити літрою окропу і настояти десять хвилин. Кулінари навіть використовують полуничні хвостики в приготуванні фруктових соусів! Вони стверджують, що така добавка надає соусам оригінальний смак.
Для того щоб приготувати смачний чай, вам потрібно висушити хвостики. Для цього викладіть їх на серветку і залиште біля вікна. Зелень висохне буквально за день. Після цього хвостики можна зберігати в ємності для харчових продуктів або коробці. Зберігати їх потрібно в шафці, куди не проникне волога і сонячні промені.

Для того щоб акуратно відірвати хвостик, не пошкодивши ягоду, візьміть пластикову трубочку для напоїв і вставте знизу полуниці. Рухайте нею у напрямку до хвостика до тих пір, поки він не відійде від ягоди.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!