Дієтологи назвали найнебезпечніші для серця алкогольні напої

Лікарі-дієтологи перерахували алкогольні напої, які є найбільш небезпечними для серця. Кількість цукру, насичених жирів і частота “посиденьок” впливають на роботу серця, пишуть Подробиці.

  • Ром з колою. Будь-який алкогольний напій з додаванням газування стає шкідливим для серця. Багато досліджень вказують на наявність зв’язку між вживанням газованих напоїв та зростанням кількості серцевих захворювань та смертності.
  • “Піна Колада”. До складу цього коктейлю входить ром, ананасовий сік, кокосове молоко та кокосові вершки, тобто в ньому не лише багато цукру, а й величезна кількість насичених жирів. Насичені жири, як відомо, підвищують рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності (поганого холестерину), якщо вживати їх у великих кількостях на регулярній основі. Згодом вищий рівень “поганого” холестерину може сприяти розвитку серцевих захворювань.
  • “Лонг-Айленд”. У коктейлях “Лонг-Айленд” міститься величезна кількість цукру і калорій. Вони є сумішшю алкогольних напоїв, сиропу, коли, і мають кисло-солодкий смак. Суміш алкоголю, цукру та інших висококалорійних інгредієнтів шкідлива для вашого серця.
  • “Заморожений дайкірі”. У “Дайкірі” завжди міститься величезна кількість калорій і цукру, а порції часто бувають досить великими, що робить його більш калорійними.

У всіх перерахованих коктейлях міститься дуже багато цукру. Також ви отримаєте потужну дозу насичених жирів. А якщо згадати про калорійність, краще одразу поставити хрест на цих напоях.

Вживання великої кількості доданого цукру може призвести до таких проблем, як хронічне запалення та високий кров’яний тиск.

 фото: з відкритих джерел