Дніпропетровщиною проїхалися автолегенди (Фото)

Яскраві автолегенди, план маршруту у форматі квесту та гоночний прапор на старті – 8 вересня у Дніпрі відбувся пробіг ретроавтівок. Як усе було – бачила журналіст «Вістей».

Учасники з Дніпра та області, Харкова, Запоріжжя, Одеси стартували від історичного музею імені Дмитра Яворницького, що у нашому місті. «Пробіг Миклашевського» пролягав за таким маршрутом: Дніпро-Новомосковськ-Дніпро. Нагадаємо, що на початку XX століття, 111 років тому, Андрій Миклашевський встановив перше постійне сполучення між Катеринославом та Новомосковськом. Музей «Машини часу», організатор пробігу, вирішив нагадати про цю історичну подію.

Директор музею Михайло Прудніков розповів «Вістям», що серед основних вимог – автомобілі мають бути не молодше ніж 40 років та в робочому стані.

«Це наш перший саме Всеукраїнський проект даного формату. Усі автомобілі  їхатимуть згідно з правилами дорожнього руху. Вони стартують з дистанцією в одну хвилину. Пробіг розпочнемо з Дніпра, поїдемо до Новомос­ковська та фінішуємо у Дніпрі».

До слова, напередодні автосвята в музеї провели лекцію, на якій розповіли про Андрія Миклашевського, його родину, як відбувалось будівництво доріг, та й загалом про авто- та дорожню індустрію початку ХХ століття. А біля історичного музею відбулась виставка ретро­автівок, які брали участь у пробігу.

МОЛОДЕ «СЕРЦЕ»

Автомобілі, старші 40 років, подолали 32 кілометри та 12 квестових завдань, що пов’язані з історією м. Дніпро. Чайка, Форд, Победа, Волга, Запорожець, Мерседес та інші – усі вони старенькі за роком випуску, але молоді своїми сталевими «серцями».

Маргарита Сопільняк,  фото автора