Дніпровська письменниця завоювала нагороду на Львівщині (Фото)

Письменниця з Дніпра Наталія Дев’ятко  відзначилась на Бойківському літературно-краєзнавчому конкурсі імені Мирона Утриска. Авторка отримала дипломи II ступеня  за книгу новел «Злато сонця, синь води». Зауважимо, що пані Наталія була єдиною письменницею, яка представила Дніпропетровщину на цьому конкурсі.

20862002_1389041867878129_1678702561768919185_o

«Це приємна звістка. На жаль, мені не вдалося приїхати на конкурс, бо він був у той же час, що і «Зелені хвилі» в Одесі (про який «Вісті» вже писали раніше, – автор.). Шкода, що неможливо бути водночас на півдні і заході України», – розповіла «Вістям» Наталія  Дев’ятко.

Бойківський літературно-краєзнавчий конкурс імені Мирона Утриска заснований в 1997 році за ініціативою Віри Бончук та ентузіастів народного музею «Бойкiвщина» міста Турки на честь подвижника Бойківщини Мирона-Тадея Утриска. В конкурсі беруть участь історики, краєзнавці, композитори, поети, прозаїки, етнологи і фольклористи, мистецтвознавці, мовознавці. Учасники нагороджуються іменними дипломами. Найкращі твори представлені у Віснику конкурсу ім. Мирона Утриска «З вершин і низин».

У бібліотеці конкурсу понад тисяча книг, надбання попередніх років. Цього року з 75 учасників, 15 нагороджено дипломами лауреата, 17 – дипломами І ступеня, 16 – дипломами ІІ ступеня, 20 – дипломами ІІІ ступеня. Семеро учасників удостоїлись подяк.

Мирослава Борхес