Дніпрянам розповіли про те, як сплачувати податок на нерухоме майно

Начальник відділу податкового супроводження підприємств житлово-комунального господарства та інших галузей Дніпропетровського управління Офісу великих платників Тетяна Дем’яненко розповіла про актуальні питання стосовно податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, обчислення сум податкових зобов’язань за кожним типом об’єкта нерухомості, порядок сплати податку у разі виникнення новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості, ідентифікацію об’єкта нерухомості за кодами типів об’єкта нерухомості.

Вона зазначила, що платниками податку є юридичні і фізичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та /або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб. Об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно відповідно до п.266.2 ст. 266 Податкового кодексу є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка, а базою оподаткування — загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток (п. 266.3 ст. 266 Кодексу).

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На території міста Дніпро, ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та пільги для юридичних та фізичних осіб встановленні рішенням Дніпропетровської міської ради від 06.12.2017 № 12/27. З рішенням можна ознайомитися на сайті Офісу великих платників за посиланням: http://officevp.sfs.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/podatok-na-mayno/podatok-na-mayno–vidminne-vid-zemeln/

Сума податкових зобов’язань обчислюється платником Податку за кожним типом об’єкта нерухомості та декларується у Податковій декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10 квітня 2015 року № 408.

Платники Податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму Податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування Декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Особливості заповнення уточнюючих Декларацій, у разі виникнення необхідності уточнення задекларованих сум податкових зобов’язань з податку, наведені у додатку до  листа ДФС від 13.05.2017 № 11897/7/99-99-12-02-03-17 «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

Звертаємо увагу платників про наближення терміну сплати авансового внеску з податку на нерухомість юридичними особами в розмірі ¼ від суми, відображеної в річній декларації, за ІІ квартал 2018 року (граничний термін сплати – 27.07.2018)

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!