Домашнє морозиво: ванільне, ягідне і сирне

Спека має безліч своїх плюсів, один із них — це морозиво. Його можна отримати, навіть не виходячи на сонце, приготувати власноруч. Причому таке, яке вам найбільше смакує. Кілька цікавих рецептів пропонує Україна молода.

Улюблене багатьма — вершково-ванільне морозиво. Треба 750 мл молока або вершків, 250 г. цукру, пакетик ванільного цукру і 10 жовтків. Вийде багато, стільки, що вистачить на всю родину. Або на компанію друзів. Найскладніше в цьому процесі — правильно поєднати жовтки з цукром і ванільним цукром. Жовтки для початку треба акуратно відділити від білків, а потім розтерти аж до білого кольору.

Залишиться тільки додати молоко чи вершки, довести до кипіння (але не кип’ятити). Отриману суміш процідити, охолодити і розлити у формочки. Через 2-3 години випробувань (поки морозиво набиратиме кондицій у холодильнику) матимете прохолодне блаженство. Будь-які ягоди чи фрукти, додані в процесі приготування чи при подачі (полити, присипати — потрібне підкресліть) — це ваша фантазія та імпровізація, але в будь-якому випадку ви будете у виграші.

Ягідне морозиво — прекрасний десерт для зустрічі друзів, вони будуть у непідробному захваті — перевірено! Готується насправді нескладно, слід лише дотримуватися послідовності й кількості інгредієнтів. Потрібно буде 250 г. жирних вершків, 150 г. цукру, пакетик ванільного цукру, 4 яйця, 200 г. ягід (у мене — полуниця, але чудово підходить малина, смородина, чорниця, ожина, шовковиця), трішки солі і 20 мл води.

Ягоди помити у кількох водах і почекати, щоб стекла вода. Збити в блендері в пюре і поставити в холодильник. Білки ретельно відділити від жовтків і збити з дрібкою солі до стійкої високої піни. Із води і 70 г. цукру зварити сироп. Киплячий сироп залити у білки, продовжуючи їх збивати. А далі поставити посуд із піною на водяну баню і продовжувати збивати ще 5 хвилин. Має вийти пружна густа піна, яку також ставимо в холодильник.

Жовтки збиваємо їх із 70 г. цукру і ваніліном на водяній бані, поки не вийде гладка маса, дещо збільшена в об’ємі. Їх також відправляємо в холодильник. Охолоджені вершки збиваємо міксером. Насамкінець обережно змішуємо всі підготовлені інгредієнти в пластмасовому контейнері і ставимо його в морозилку години на 4 (ну треба — то треба). У процесі заморожування раз на годину слід обережно перемішувати масу. Подавати в креманках, прикрасивши ягодами та листочками м’яти.

Сирне морозиво — це чудовий десерт до вечірньої кави. Або до ранкової — він смакує у будь-який час дня і навіть ночі, хоча вночі їсти не рекомендується. Отже, потрібно на 200 г. сиру високої жирності, половина банки згущеного молока і 50 мл молока.

У блендері збити сир і згущене молоко до однорідної маси. Потім додати молоко і ще раз ретельно збити. Якщо бажаєте, додайте жменю помитих і висушених родзинок чи подрібненої кураги, чи чорносливу, чи цукатів — зробіть свій десерт барвистим! Сирну масу розкласти в силіконові формочки і поставити в морозилку на 4-5 годин. Після чого можна витягувати з формочок і насолоджуватися.

Залишити відповідь