Експерти назвали найкращі види чаю для сніданку

Багато хто починає і закінчує свій день чашкою чаю. Вранці цей напій допомагає підбадьоритися після сну, а ввечері заспокоює після напруженого дня. Вчені не втомлюються повторювати, що чай позитивно впливає на всі функції організму, зокрема покращує метаболізм.

Цю здатність напою експерти радять використовувати, щоб запустити роботу травної системи після пробудження. Фахівці виділили кілька видів чаю, які найкраще підійдуть для цієї мети.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Білий чай

Згідно з дослідженням, білий чай допомагає активувати роботу кишечника, прискорює переробку жирів в енергію і значно покращує метаболізм. Крім того, він підсилює ліполіз – процес розщеплення жирів в організмі та блокує утворення нових жирових клітин завдяки великій кількості катехінів у складі.

Ройбуш

Цей чай, приготований з листя куща ройбуш, є потужним засобом для розщеплення жирів. За даними дослідників, поліфеноли та флавоноїди, виявлені в рослині, пригнічують адипогенез – утворення нових жирових клітин – на 22 відсотки. Крім того, ці речовини покращують метаболізм, захищають печінку від окисного стресу і знижують артеріальний тиск.

Пуер

Це унікальний вид ферментованого чаю, що містить високі концентрації поліфенолів, катехінів і флавоноїдів. Китайські вчені дійшли висновку, що пуер значно знижує концентрацію тригліцеридів у крові та ефективно переробляє жир в енергію. Крім того, випиваючи всього одну чашку такого чаю на день, можна знизити ризик серцевих захворювань, очистити організм від токсинів і холестерину, а також запобігти раку.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!