Фастфуд негативно впливає на мозок і контроль апетиту — дослідження
Хоча про шкідливість фастфуду відомо давно, нове дослідження американських учених показало, що цей тип їжі не тільки негативно позначається на фігурі та здоров’ї зубів, а й безпосередньо впливає на роботу мозку.
Споживання жирних кислот із смаженої або обробленої їжі передає шкідливі сигнали мозку, через що він втрачає здатність контролювати апетит.
Науковці пояснюють, що їжа з фастфуду, багата на трансжирні кислоти, заважає мозку регулювати відчуття насичення, що може сприяти переїданню. Трансжири, які важко перетравлюються організмом, можуть бути складними для ідентифікації у харчових продуктах. Вони також становлять серйозну загрозу для здоров’я, збільшуючи ризик серцевих захворювань, високого рівня холестерину, ожиріння та діабету.
До продуктів, які містять трансжири, належить не тільки класична їжа з фастфуду, як-от картопля фрі, але й певні види печива, крекери та попкорн для мікрохвильової печі. Таким чином, обмеження таких продуктів може не тільки покращити фізичний стан, а й зберегти здорову роботу мозку.
фото з відкритих джерел